onsdag 5 juli 2017

Att spela själavårdskortet

... Letade efter något annat och hittade på vägen en artikel från Dagen där ett antal ledare i kristna samfund tillfrågats om sin syn på homosexualitet, och där har ett flertal valt att svara att det är en känslig/komplicerad fråga, som ofta är av själavårdskaraktär, och att de därför undanber sig att svara på den alls.

Översättning: Vi har några människor som vi har lyckats lura med vår spelade låtsastolerans, om vi blir tvungna att säga offentligt vad vi faktiskt tänker om dem och deras liv så kommer det bli uppenbart vilka rövhål vi är under den frikyrkosnälla ytan, och då finns risken att de drar och våra medlemssiffror sjunker ytterligare.

3 kommentarer:

 1. Jag har ju träffat folk som tycker det är helt oproblematiskt att "inte döma det enskilda fallet" men fortsätta ha samma principiella åsikt.

  Först blev jag äcklad.

  Sen tänkte jag: det kanske är ett stadium. Den mänskan kanske är på väg att ändra åsikt. Eller de sammanhang som tänker så, det kanske är första stadiet i omsvängningen - det är ju vad de konservativa katolikerna tänker, om Franciskus tal om "barmhärtighet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat är det nog ett uttryck för en ökande medvetenhet om att den syn de egentligen har ses som ganska avskyvärd i samhället i stort, det går helt enkelt inte att säga samma saker utåt nu som för 20 år sedan. Och kanske är den insikten förvisso ett första steg mot en faktisk ändring - åtminstone när det gäller frikyrkan brukar jag ju säga att de ändrar praxis och tolkning när den de har blir FÖR konstig och avvikande. Det finns en smärtgräns där (som med hattkravet, för kvinnor, i gudstjänst)

   Radera
 2. Tyvärr är det nog så att många kristna balanserar mellan vad som kan anses opportunt att säga och vad de verkligen anser.
  Kramar till dig min fina dotter!

  SvaraRadera