tisdag 24 januari 2012

#blockad

Just nu vid Migrationsverkets flyktingförvar (bara det ordet!) i Märsta pågår en blockad av en avvisning av irakiska flyktingar. De flyktingar som ska avvisas hör till olika minoriteter, de är exempelvis kristna eller homosexuella, eller är politiska dissidenter, och Sveriges avvisande av dessa flyktingar har fördömts internationellt.

Jag hade tänkt bädda in bambusersändningen därifrån, men lyckas inte lösa det tekniskt, så jag lägger en länk istället.

hit för att se, eller ännu bättre, om du har möjlighet, ta dig till Märsta och delta.

Eller, som @brynte, som är pastor i missionsförbundet och deltar i aktionen, säger i ett av klippen på bambuser


"Om du är lagd åt det hållet så får du gärna be en bön".

5 kommentarer:

 1. Till och med FN säger att man inte ska skicka kristna till Irak-Sverige skiter i det. Svensk migrationslagstiftning är också gravt efterbliven och lever i ett revolutionsromantiskt 1960-tal som inbillar sig att man bara kan bli förföljd för sin egen politiska aktivitet, när de som förföljs på riktigt idag blir det för att de tillhör en etnisk minoritet. Man kan även bli förföljd för att man på annat sätt tillhör en grupp som hur lågt de än ligger med sitt uddaskap blir dödade utan orsak. De förföljs inte alltid av regeringar utan ofta av olika kriminella beväpnade grupper och majoritetsbefolkningar. Migrationsdomstolarna är dessutom fullständigt hjärtlösa och tillämpar aldrig barnkonventionen. Just nu verkar svensk migrationspolitik styras av fem % SD-vilket är djupt tragiskt för alla som utsätts för den och en stor skam för alla svenskar.

  SvaraRadera
 2. En tankeväckande parallell är den att vi utvisar de som flyr på grund av religiös, sexuell eller annan minoritetsstatus med det angivna skälet att de "inte är politiska flyktingar". Det vill säga precis samma motivering som vårt fina land använde för att avvisa och utvisa judiska flyktingar till Tyskland 1938.

  Dags att inse att alla de fina papper om barnrättigheter och människorättigheter som vi undertecknat och undertecknar med pompa och ståt faktiskt måste omsättas i praktiken också, om de ska vara något värda.

  SvaraRadera
 3. Ja, inte är det någon som helst skillnad på att utvisa en pakistansk kvinnlig konvertit, eller en homosexuell iranier, med motiveringen att de kan ligga lågt och låta sig giftas bort så slipper de alla bekymmer, och på att skicka judar tillbaka till koncentrationsläger och död. Skillnaden är inte ens marginell.

  SvaraRadera
 4. Nej, inte är det någon skillnad. Och ett mycket märkligt resonemang är det också: Om förföljelse på grundval av minoritetstillhörighet är "självvald" så är rimligen allt som leder till att människor förföljs självvalt/självförvållat. En mycket självgod, för att inte tala om skrämmande oempatisk, tanke är det också att den som förföljs i en diktatur, eller i en politiskt osäker situation med inbördeskrig och liknande, nog har sig själv att skylla.

  SvaraRadera
 5. Du har så rätt Reb, svenska lagstiftare och tillämpningen av denna lag är skrämmande i själva grundantagandet att man själv alltid kan välja. "Låt bli att födas som rom, eller bög" "Låt bli att utöva din tro". Det är tydligen bara infödda som har mänskliga rättigheter i Sverige.

  SvaraRadera