onsdag 7 december 2011

Julstädning pågår

Jag har kommit långt efter med den där länksidan "Kultur i bloggen". Har knappt petat in några nya länkar där sedan i somras (men har ju skrivit om ganska många författare, böcker, filmer, etc., sedan dess).

Orsaken är främst de många buggarna jag stött på i filandet med sidan. Det är inte alltför roligt i längden att lägga timmar av filande och gnetande på något som ändå ser hafsigt och slarvigt ut (hack i listorna, format som byts hit och dit av sig självt etc). Jag tror problemet är att sidorna här på Blogger helt enkelt inte är tänkta att vara så omfattande som den sidan efterhand har blivit.

Men ska det vara någon mening med dylika länklistor ska de ju vara hyfsat uppdaterade. Dags, alltså, för julstädning på bloggen. Min tanke är att (förutom att uppdatera med det som är nytillkommet de senaste månaderna, förstås), bryta ut de "dellistor" som sidan innehåller och göra om till bloggposter (det finns ett maxantal på antalet sidor, nämligen).

Sidan "Kultur i bloggen" kommer sedan att enbart innehålla länkar till de olika posterna med dellistor ("Författare", "Boktitlar", etc). Och de bloggposterna kommer givetvis att uppdateras kontinuerligt.

Som en ren bonus, förutom julstädningseffekten, kommer ni läsare alltså en tid framöver att nu och då få nypublicerade poster med länkar till kulturella ting som behandlats här på bloggen. Se det som lästips!

En första sådan post kommer förhoppningsvis redan senare idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar