Årets reafynd (eller...delar av i alla fall).
Det är faktiskt några år sedan vi mer aktivt gick på bokrean sist, men i år blev det av. Enligt planen skulle vi "bara titta", men det vittnar väl bilden här ovan om hur det gick med det...
Alla inköp var inte reaböcker, egentligen, några var sådana som vi bara snubblade över ändå när vi nu ändå var ute och tittade i bokhandlarnas hyllor. Men med tanke på att vi hittade dem när vi reashoppade så får vi väl betrakta dem som reafynd ändå.
Följande böcker fick vi med oss hem i år:
Laurie R. King: The language of bees En av de senare i serien om Sherlock Holmes och Mary Russell.
Även den första i samma serie, The Beekeeper's apprentice köpte vi. Vi har en gång i tiden ägt den, men lånade ut den för sådär 5-6 år sedan, och får nog börja inse att den inte kommer tillbaka... Nu är den förlusten alltså åtgärdad.
James Malcolm Rymer: Varney the vampire, önskar Anna att hon kunde tillbringa helgen med, men det blir inte riktigt tid till det, tyvärr.
David Stuart Davies (ed.): Children of the Night; Classic vampire stories, är förstås också ett rent måste för en vampyrfantast.
Phil Capone: Lär dig spela gitarr, komplett med CD-skiva och allt. Kanske mest bara som en present till våra inre tonåringar (som mycket gärna hade kunnat spela gitarr). Och det kan ju vara skäl nog, även om vi sen aldrig tar ett ackord.
Camilla Läckberg: Fyrvaktaren. En Läckberg blev det också. De är ju klart läsvärda, som spänningslitteratur om inte annat.
Det kan inte vara sant av pseudonymen Guilty Guilty (en bok med foton av falska löpsedlar som skapats genom hopklippning och montage av delar av verkliga sådana) var ju också svår att motstå för den som tycker att redan vanliga löpsedlar är en uppvisning i absurderi. Eller vad sägs om rubriken på det montage som pryder framsidan: "Rikspucko filmade lyxbåt under Svenska rallyt"...
Mikael Rothstein (red.): Humanistisk religionsforskning var ett av fynden i bokhandeln Gleerups egen rea. En bra grundbok som definitivt kan fylla en lucka i det religionsrelaterade referensbiblioteket här hemma (jag var en sån sparsam student, så när det gick använde jag biblioteken för mina kurslitteraturbehov, vilket var bra för min ekonomi, men dåligt för min bokhylla...).
I samma reautbud hittade jag också Nya perspektiv på religion av Ingvild Sælid Gilhus och Lisbeth Mikaelsson, som vill ge en kritisk blick på religionsvetenskapsämnet. Den ska absolut bli intressant att läsa, även om jag alltid är lite skeptisk till samhällsrelaterade fackböcker där genusperspektivet kommer in först i ett kort kapitel på slutet, som ett appendix liksom. Men man kan ju inte få allt...
Kurt Johanneson: Svensk retorik; från medeltiden till våra dagar. Är ganska precis vad den heter, en svensk retorikhistoria. Med nedslag i vissa bestämda sammanhang genom tiderna, däribland den tidiga väckelserörelsen.
Ett par trevliga blädderböcker blev det också. Närmare bestämt Gay: en världshistoria, redigerad av Robert Aldrich. För den som är lite insatt i ämnet bjuder texterna inte på så mycket nytt, men bilderna är i gengäld helt underbara. Dessutom 1001 armbandsur: från 1925 till idag av Martin Häussermann. Häftiga klockor och coola bilder. Den digitala klockan från 1920-talet får inte missas, t.ex.
Sådär. Jag *tror* det var allt... Vi spenderade kanske omkring 900 kr, men då har vi i och för sig inte räknat kostnaden för den nya bokhylla som just blev ännu mer akut nödvändig...
PS. Tycker du att det är lite tunt med taggar till det här inlägget? Det är det också. Det beror på att etiketterna sammanlagt inte får vara mer än 200 tecken, och jag tyckte att antingen taggar jag med alla boktitlar eller med ingen. Rättvist och konsekvent ska det vara.
Å vilken spännande hög! Läckberg, Johannesson och Aldrich har jag/har jag läst, men restn verkar klart intressant! Synd att vi inte bor närmare varandra och kan låna (ut)!
SvaraRaderaJa, det är verkligen synd! Tror dessutom att du hör till den pålitliga skara som lämnar tillbaka inom ett decennium... ;-)
SvaraRadera