torsdag 9 december 2010

Adventskalendern: Lucka 9

Lite senare lucköppning än vanligt blir det idag. Tog en sovmorgon för att kurera en begynnande förkylning (som troligen är resultatet av att jag träffade dagisbarn i helgen – de är vandrande smittbomber!).  Känner mig redan bättre, så det var nog rätt beslut.

Men luckan, var det ju... Bakom lucka nio i bloggens adventskalender finner vi "Saint Dogbert, the patron saint of technology", alter ego för Dogbert från serien Dilbert.


Den är en provutstkrift av vad som råkade ligga närmast till hands när vi senast meckade med skrivaren (den har lite problem med pappersmatningen, men vi lyckades få den halvfungerande i alla fall, vilket betyder att den fungerar vid ungefär varannan utskrift...). En provutskrift som sedan blivit både inköpslista och bokmärke.

Utskriften blev faktiskt bättre än den inscannade versionen här låter påskina, det var bilden som sådan som inte hade högre upplösning än så, bara. Kanske var det hjälpen från Dogbert, teknologins skyddshelgon, som gjorde att vi kunde återställa skrivaren så pass i alla fall...

Nu är det ju, dessvärre, inte bara när det gäller tekniska saker som man kan känna för att driva ut "the demons of stupidity"... Det vet Dogbert också, som ibland använder sitt alter ego även för att behandla exempelvis TV-reklam... 

2 kommentarer:

  1. Får inte heller glömma att säga grattis till våra Annor idag! :D

    SvaraRadera
  2. Redan gjort ;-) Men har inte lagt någon lutfisk i blöt... Inte för att jag brukar göra det, men jag blir ju liksom påmind om att det är dagen för det varje år när det är Annas namnsdag.

    SvaraRadera