söndag 12 december 2010

Adventskalendern: Lucka 12

Bakom lucka nummer tolv i bloggens adventskalender hittar vi ett bokmärke som är en broschyr för Glimmingehus. Den är plockad där en sommar för ett antal år sedan när vi bestämde oss för att turista på hemmaplan. Eller, nåja, hemma och hemma, men i Skåne i alla fall. Och titta på/göra alla de där sakerna man inte vanligtvis ser/gör när man bor i närheten.


Konstigt egentligen att man inte gör sånt oftare. Det finns ju så mycket intressant i närmiljön, oavsett var man bor tror jag. Att det inte blir av under kanske stressiga vardagar är en sak, men varför inte på helger och ledigheter? Vi är i alla fall sugna på att besöka flera av de ställen vi var på då igen. 

Just till Glimmingehus kom vi, som annars är luttrade kollektivtrafkbrukare, i bil. Vi lånade Annas föräldrars bil har jag för mig. Men ovana som vi är med att ha en bil och bilkörning att tänka på hade vi glömt den i samma ögonblick vi klev in på slottsområdet. Vi hade precis missat en guidad tur, och tänkte att vi kunde slå oss ner i serveringen och vänta på nästa. En varm och svettig dag var det så vi beställde varsin öl. Inte förrän i samma sekund som ölen sattes på bordet slog det oss att: Nej, det går ju inte. Vi har ju bil idag! Men vi ville inte vara krångliga och skicka tillbaka en redan upphälld öl... Det löstes genom att jag drack bägge, och Anna köpte Fanta. Så ingen större skada skedd ändå, annat än att vi missade även nästa guidade tur (tar lite tid att dricka två öl, trots allt...).

2 kommentarer: