lördag 18 september 2010

Snälla ögon...valet 1970

Jag kan helt enkelt inte låta bli att visa det här klippet här. Det är ursprungligen från webutställningen om nyheter som Kungliga Biblioteket gjort på youtube.

Klippet är från rapport och visar Olof Palme (s) och Gunnar Hedlund (centerpartiet) som betecknar den partiledardebatt som just förflutit som trevlig och trivsam, om än möjligen lite kort. Därefter hör (och ser) vi folket på gatan kommentera, och just "snäll" och "lugn" är uppskattande kommentarer som återkommer. Att ha uppskattat en viss partiledares insats är dock inte nödvändigtvis detsamma som att man tänker rösta på det partiet.

Tänk om vi kunde uppskatta snällhet och lugn i dagens politiska debatter (istället för att som många politiska kommentatorer klaga på att det är tråkigt att det inte är ännu elakare och ännu mer personangrepp, för det vore mer underhållande...). Och tänk om vi kunde skilja på sak och person (tänk om man inte behöver rösta på folkpartiet för att man gillar Björklunds slips, eller vad det nu kan vara...).

Här är klippet. Att se det är att älska det... ; )< >

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar