onsdag 3 september 2014

Vi har blivit jobbiga...


Har blivit dags att beställa tid på vårdcentralen för uppföljning vad gäller Annas blodtrycksmedicin etc.*


Eller – ehrrmm – vi skulle egentligen inte ha beställt tid alls, utan hon skulle egentligen ha fått en kallelse "inom 6-8 veckor" efter förra besöket, som var för ca 12 veckor sen... Men eftersom vi kände oss rätt trötta på att springa på vårdcentralen när vi väl kom så långt så har vi väl inte varit jättepå när det gäller att hålla efter dem med det.... Men nu är det dags att ta tag i det iaf.

Efter cirkusen i våras** med i onödan borttagna mediciner etc etc så är vi inte jättesugna på att få en random AT-läkare istället för husläkaren (kan ju säkert bli fantastiskt det med iofs, men det kan också – bevisligen – bli totalkatastrof, ett lotteri vi kan leva utan), så nu har jag/vi för första gången någonsin kryssat i "nej" på "accepterar annan vårdgivare än den angivna" på tidsbeställningen.

Vi är normalt sett världens snällaste och mest samarbetsvilliga patienter/anhöriga som alltid säger att det är ok med vilken läkare som helst som har lediga tider, och aldrig säger nej när det kommer en läkarkandidat som gärna vill få vara med och titta eller öva själv, och öht alltid försöker vara så lite besvärliga som möjligt.

Men även vi kommer till en gräns.
Uppenbarligen.

Bara för att bli ännu besvärligare patienter... så har vi också tagit reda på att Anna egentligen skulle ha fått ny magnetröntgen varje år sedan hon började med bromsmedicinerna för 7-8 år sen.

I verkligheten har hon fått exakt ingen (0) ny sådan gjord.

Så där tänker vi också vara lite jobbiga och sätta ner nån slags fot... (det är dock sjukhusets/neurologens business, inte vårdcentralens).

Se upp Region Skåne, ni har blivit två jobbiga patienter/anhöriga rikare!


Det tar vi en kampsång på ;)* Lång och långtråkig story, men i korthet: Kaliumvärden måste kontrolleras, låg högt i våras. Och p.g.a. att vi båda tycker att det skulle vara trevligt att sova en hel natt nån gång i år... så behöver vi också diskutera att byta till en sort som inte ger extremt mycket rethosta. Dessutom var det lite issues, och eventuella issues, med krockar mellan olika andra av hennes mediciner (blir ju lätt så när man har nåt kroniskt och tar många mediciner med diverse biverkningar och sen mediciner mot biverkningarna etc...)

** Ännu längre och långtråkigare story. Men jag skrev ett inlägg om det här på bloggen: Varning för irriterat inlägg. Ska inte orda om det mer här, bara konstatera att inlägget är daterat i mars, och att det som jag berättar om där pågick och fortsatte i flera veckor/månader än jag orkar räkna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar