lördag 12 oktober 2013

Dagens språkpolisiära insats: Snälla @unionen!

Språkpolisen tänker idag upplåta bloggplats åt en annons. Helt utan ersättning. Eftersom språkpolisen inte har något emot att göra reklam för facket så är det egentligen inget problem. Språkpolisen skulle dock ha föredragit om just det här fackförbundet hade anlitat en reklambyrå med lite mer grundläggande språkförståelse...

Här är annonsen:"Som medlem ingår inkomstförsäkring upp till 60 000 kr." således. Och det är ju vackert så. Inte för att jag vet varför inkomstförsäkringar behöver vara medlemmar i ett fackförbund, men det kan de ju säkert ha nytta av. Och inte för att jag heller förstår varför övriga medlemmar (och tydligen, framförallt potentiella medlemmar) behöver informeras om att inkomstförsäkringen är medlem, men det är väl som när man säljer saker med kändisar. Typ "9 av 10 filmstjärnor använder LUX". Eller, alltså, "En inkomstförsäkring är medlem i unionen".

För att annonsen faktiskt skulle säga det som jag antar att den här försöker säga så skulle den behöva formulera det antingen:

"Som medlem får du inkomstförsäkring upp till 60 000 kr"

Eller:

"För medlemmar ingår inkomstförsäkring upp till 60 000 kr" 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar