torsdag 31 maj 2012

Goda nyheter!

En majoritet i arbetsmarknadsutskottet kräver ett snabbt lagförslag i frågan om otillgänglighet som diskriminering. Äntligen! Tillgänglighet är ett av de områden där Sverige ligger pinsamt långt efter, det är hög tid att vi börjar kavla upp ärmarna och jobba för att komma ikapp andra länder.

Dessutom är det ett måste att ha med tillgänglighet i diskrimineringslagen, om man faktiskt (som vi har) inkluderar funktionshinder bland diskrimineringsgrunderna. Annars blir lagen ett skämt. Lagen som den står idag innebär nämligen att du å ena sidan inte får neka en person anställning på grund av funktionshinder, men du får däremot bygga in fysiska hinder på ditt kontor som omöjliggör för exempelvis en rullstolsburen person att öht komma till en anställningsintervju.

Det är dessutom sant som Maria Johansson på DHR säger, att ju längre vi väntar med att ändra lagen, desto större problem innebär det att genomföra en ändring. Och nu kanske rörelsehindrade och synskadade slipper emigrera till andra västländer för att få ett samhälle som är tillgängligt för dem.

Läs mer på fulldelaktighet.nu eller hos Vänsterpartiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar