tisdag 22 november 2011

Dagens julklappstips

I enlighet med planen att vara klar med alla julklappsinköp före december så blir denna vecka "Stora julinköpsveckan". Dock ska sägas att gott och väl en tredjedel av julklapparna är redan ordnade (julklappssäcken i förrådet börjar bli ganska full...). Det som återstår är sådant som inte går att beställa på nätet, eller som av olika skäl hellre bör köpas i butik.

På schemat idag står en eller ett par leksaksaffärer, den lokala konfektbutiken (med handgjorda praliner och annat gott), en skräddare ska få en beställning på ändringar (det är till mig) och kanske blir det besök i en eller ett par klädaffärer efter det, om inte luften alldeles har gått ur mig vid det laget...

En sak som, dessvärre, varken ligger i julklappssäcken redan, eller kommer att hamna där i år, är detta Granny race som jag hittade. Som en vanlig bilbana, fast med gråhåriga tanter i rullstol istället för bilar.

Granny Race, som alltså kan köpas från Amazon

Hade vi plats för en bilbana skulle det bli den här. Absolut! Det enda man kanske skulle kunna önska sig vore väl några icke-gråhåriga i rullstolarna (för att utmana den där kopplingen mellan hög ålder och funktionshinder). Å andra sidan finns ju inte mycket som är charmigare än gråhåriga tanter med bus i blicken, så man kan inte vara alltför kritisk alltför länge ;-)

Ta det som ett julklappstips! Dagens julklappstips.

-----

PS. Någon kanske undrar varför inlägget har "fuskpinne" som en av sina etiketter. Det beror på att "fuskpinne" var vad Annas systerdotter kallade Annas käpp, första gången hon såg henne gå med käpp (läs mer om det här). Käpprelaterade inlägg taggas därför med "fuskpinne" istället för med "käpp". Just här handlar det förvisso inte om några käppar, men jag tyckte att rullstolar som bilbanefordon hade lite av fuskpinneattityden över sig ;-)

2 kommentarer: