onsdag 2 november 2011

Är det inte det ena så är det det tredje...

Vår bredbandsrouter har lagt av tvärt. Den bara vaknade en morgon och var död, skulle man kunna säga. Trist. Och ganska irriterande, eftersom den var långt ifrån gratis. Det är en Time Capsule från Apple (en liten maskin som förutom att fungera som basstation, router, i ett trådlöst nätverk också har en inbyggd hårddisk där backuper från datorn lagras automatiskt några gånger om dagen), och kostade en bit över 3000 när vi köpte den för ett par år sedan.

Lite googling ger vid handen att just vår årsmodell tydligen har det felet. Att den ger upp efter ungefär den här tiden, alltså. Så det är nog inte mycket att hoppas på. Vi ska kolla vad det kan kosta att reparera förstås, men det är ju sällan en bra affär nuförtiden... Troligen ersätter vi den med en vanlig basstation så småningom (billigare, men utan den automatiska backupen).

Men tills vidare är jag hänvisad till att koppla upp mig med sladd till bredbandsuttaget. Ett uttag som dessvärre sitter i vardagsrummet (som inte har någon bra "sitta vid datorn-plats"), och med en nätverkssladd som inte räcker många meter...

Med andra ord: Mitt användande av internet är något ransonerat för närvarande (tur att jag i alla fall har köpt den där bärbara, tänk om jag skulle vara tvungen att släpa ut den stationära datorn i vardagsrummet...).

2 kommentarer:

  1. Så irriterande! Hoppas det löser sig snart.

    SvaraRadera
  2. Jo, sånt där tekniskt strul kan verkligen driva en till vansinne. Tror en baksida med den tekniska och elektroniska utvecklingen är just det. Visst är det irriterande om helt mekaniska saker går sönder också, och var säkert i ännu högre grad när det var de flestas dagliga arbetsredskap, men de sakerna är lättare att själv reparera där och då (dra åt en skruv, eller spika fast något som lossnat, etc.), frustrationen blir därmed mindre.

    SvaraRadera