torsdag 6 oktober 2011

Materialistlycka

Jag leker med min nya (eller nygamla, för den är begagnad) bärbara mac, och känner mig ungefär som ett barn i presentpappershögen strax efter julklappsöppningen. Nöjd, betyder det alltså, ifall ni undrar. ;-)


Jag har inte hunnit ta någon egen bild än, för upptagen med att leka med den, men den ser alltså ut som på bilden ovan. 

Lite fånigt att vara så glad för prylar kanske... Men å andra sidan, om man nu har prylar kan man lika gärna uppskatta dem. 

Dessutom ser jag den lite som en present till min inre 20-åring (utifall att jag har nån sån kvar och den inte har flyttat hemifrån...). Jag hittade nämligen nyligen en gammal anteckningsbok från ungefär när jag var så gammal, där jag skrivit upp allt som jag ville ha (inte nödvändigtvis genast, men nån gång). Tanken var, det mindes jag när jag såg listan, att pricka av efterhand, så att jag skulle komma ihåg att vara glad för det i efterhand (det är ju väldigt lätt hänt att man glömmer det man har fått redan och bara fokuserar på nya önskningar). Några saker hade jag prickat av också, men sen hade väl listan fallit i glömska tillsammans med anteckningsboken. Men jag roade med att gå igenom den nu, och pricka av från den det av det som stod på min "önskelista" då som jag har nu. Och jag upptäckte att jag hade allt jag skrivit upp där. Alla önskningar uppfyllda. Utom en. Den bärbara datorn*. 

Det var en så gott som ouppnåelig sak då, när jag skrev listan. Kostade bra nära en hel termins studiemedel. Men numera är de ju billigare, särskilt om man köper begagnat. Tyckte att det var dags att mitt 20-åriga jag fick också den där sista saken på önskelistan. 

"Varsågod och ha så kul", säger jag till min inre 20-åring. Men jag väntar mig inte så mycket svar. 20-åringar brukar vara ganska självupptagna...  

Men NU kan jag i alla fall säga att jag har allt jag önskade mig som ung ;-)

------
* Jag har, och har haft, andra bärbara enheter (Palm, iPod), men den där laptopen har inte blivit av. Förrän nu, alltså.

2 kommentarer:

  1. Bra inlägg på Seve Jobs dödsdag.

    Jag älskar också min Mac. Jag trodde aldrig jag kunde bli så fäst vid en pryl så mycket. men det är jag alltså, helt såld.

    SvaraRadera
  2. Ja, det gjorde det ju inte till en mindre rätt dag att köpa en mac på...

    Jag älskar också mac, sen många år även om det här är min första bärbara. Jag tror att åtminstone en del av hemligheten bakom macens storhet är det Steve Jobs sa om att han och övriga konstruktörer inte tog fram macen för marknaden (även om de trodde att det fanns en marknad), utan byggde något de själva skulle vilja ha, "we just wanted to build the best we could build". Kanske en tankeställare för de som tror på maximal marknadsanpassning som sättet att skapa de bästa produkterna...

    SvaraRadera