onsdag 19 oktober 2011

Kylväst - uppdatering

Eftersom ganska många googlar sig hit med sökfraser som har att göra med MS och kylväst, eller att köpa kylväst, eller kylväst som hjälpmedel, etc., så tänkte jag att det kunde vara på sin plats med en uppdatering av den där posten om att Anna lånat hem en kylväst på prov.

Tråkigt nog tyckte Anna att den var ganska begränsat behjälplig. Dels tyckte hon att den tappade kyleffekten ganska fort (men då ska man förstås komma ihåg att den provades under årets första värmebölja här, då särskilt innetemperaturerna var mellan 25 och 30, det kan ju tänkas att den orkar hålla kylan längre under mer normala temperaturer), och dels (och kanske framförallt) tyckte hon att den minskning av tröttheten som svalkan gav åts upp av den ökade tröttheten som kom av att bära en ganska tung väst...

Så, dessvärre, var det inte ett hjälpmedel som gjorde så väldigt stor skillnad för Anna, men just därför är det ju bra att man åtminstone får låna en från landstinget innan man investerar i den. Hade ju varit ganska trista tusenlappar att lägga ut om vi köpt den i onödan.

För andra MS-patienter och i andra omständigheter kan den ju däremot vara en riktigt bra hjälp. Men försök få låna en innan ni köper, för säkerhets skull (de är sponsrade av tillverkare av bromsmediciner mot MS, så de bör finnas som lånevästar i alla landsting, eftersom de ju inte innebär någon kostnad för landstinget).

Läs allt jag bloggat om kylvästar här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar