måndag 25 april 2011

Till minne av Annalisa Ericsson

Annalisa Ericsson har gått bort i påskhelgen, vid en ålder av 97 år. Hon hann stå på scen och/eller framför kamera  i 90 av de åren, och gjorde bland annat rollen som fru Hillman i de oförglömliga Hillmanfilmerna.

Det är nog just från Hillmanfilmerna som jag är mest bekant med henne, även om jag sett henne i annat också.

Hillmanfilmerna, utifall att ni inte vet, är den där serien svenska thrillers från 1950- och 1960-tal, med deckarparet Hillman som huvudroller, och den klantige Freddy som deras sidekick. De där som alla har titlar som anspelar på färg: Mannekäng i rött, Damen i svart, Den gula bilen etc. Elegant filmade, med både humor och spänning, kort och gott, oförglömliga.

Till minne av Annalisa Ericsson sätter jag här in denna underhållande kavalkad över hennes karriär, som jag hittade på Youtube.

Vila i frid!
>


3 kommentarer:

  1. Jag tycker Hillman-filmerna är så underhållande. Hoppas det blir reprisserie på dem nu.

    SvaraRadera
  2. Vi har hela serien på DVD, så vi såg om Mannekäng i rött (en av de riktigt stora favoriterna, lyckligtvis är vår favoritreplik av Annalisa från den filmen med i kavalkaden här i inlägget).

    SvaraRadera
  3. Då skaffar jag den på DVD, jag har inte sett alla eftersom jag varit hänvisad till TV.Hon är så cool i Mannekäng i rött.

    SvaraRadera