lördag 30 april 2011

Ja, du har kommit rätt...Det är samma blogg som innan, och samma blogginnehavare, jag har bara gjort en liten ansiktslyftning av sidan.

Jag är inte så mycket för att ändra bara för att ändra, särskilt inte på sånt som i nätsammanhang blir ens "ansikte"; Avatarer, profilbilder, siddesign, och sånt. Men jag var inte riktigt nöjd med läsbarheten i den gamla designen, även om det blev bättre med den nya inläggsredigeraren, här tycker jag den blir mer ok på många punkter.  Konkret är det lite större textstorlek*, men framförallt större radavstånd, kontrastfärger (på länkar och dylikt) som faktiskt kontrasterar ordentligt mot bakgrunden, en ljusare bakgrund och mindre "murr" i designen. Allt det där gör det lättare för den som inte riktigt har ögon som en stridspilot att läsa.

Jag har researchat såna där program som läser upp texten också, men jag tycker inte att något var bättre än datorns inbyggda textuppläsning (och jag tänker mig att den som ofta/alltid behöver textläsning tycker det är bekvämare och lättare att använda den egna lösningen för det, det gör de flesta jag har kontakt med som använder dylikt ofta, och det skulle jag tycka också). Om du tycker annorlunda, och har tips på ett program som fungerar riktigt bra, så får du gärna berätta det för mig!

Och så är länkar etc. till höger (det vill säga på sidans vänstra sida) istället för tvärtom, det påverkar nog knappast läsbarheten, men blir lite snyggare.

Men Signe vakar förstås fortfarande över oss från DVD-hyllans (och sidans) topp. Har hon bestämt sig för att ligga nånstans så får man inte bort henne så lätt...

Finns det något som fortfarande är ett problem så säg till så ska jag se om jag hittar en lösning!
-----------

* Jo, visst, den som behöver kan ju alltid öka textstorleken i sin webbläsare, men jag tycker att det är bra om själva defaultstorleken är åtminstone hyfsad för de flesta.

6 kommentarer:

 1. Mycket snyggt och rent! Ffa laddar sidan snabbare nu och ingen av mina två datorer har hängt sig hittills (touch wood!). Däremot ser fliken "Uppsatser och annat" avklippt ut, det vill säga hela texten syns inte. Och det är fortfarande fem (5) klick innan mina kommenterar publiceras...

  SvaraRadera
 2. Ja, det ser jag ju nu (uppsatser och annat-fliken, menar jag), får försöka titta på det. Tack för påpekandet!

  SvaraRadera
 3. Neurotic Kitten: Tack! Och, ja, om Signe får säga det själv har det nog aldrig funnits en gulligare kisse ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag har väl en del att säga om det där med gulliga kissar, visst är hon söt men vi har två stiliga gamla herrar och en mycket cool ung Modesty här som nog vill göra henne äran stridig.

  Men designen var verkligen ett lyft, ljus, fräsch och överskådlig.

  SvaraRadera
 5. ;-) Tror jag säkert! Våra två katter är båda två lika övertygade om att de är finast...

  Tack! Just överskådligheten var något jag försökte förbättra.

  SvaraRadera