måndag 4 april 2011

En vårpromenad


Jag tog en liten vårpromenad med kameran. Visst ser ni också att det finns lite nytt grönt där bland allt det bruna i bilden ovan?


Vårt lokala UFO...Vattentornet, alltså. När ovandelen av det "svävar" upplyst över trädtopparna på kvällar och nätter ser det faktiskt ut som ett rymdskepp som står stilla i luften där. Men här ser man förstås att det har en förbindelse med jorden. Och att himlen är vårligt blå.


Knoppar!


Det grönskar i planteringen vid stationen också.

6 kommentarer:

 1. Oj vilket avlångt land Sverige är så här ser det ut hos oss just nu:http://barockbloggen.blogg.se/2011/april/lordag-i-stallet.html och så här ser Sangis-älven ut just nu http://bjorkfors.blogg.se/2011/april/2-april.html. Men direkt det blev april har det nu blivit betydligt mildare så det smälter väl undan. Häftig islossning lär det bli.

  SvaraRadera
 2. Oj! Där var det verkligen snö kvar! Vi har precis spenderat ett par dagar i Stockholm, och där var det också betydligt mer vinter än här (fast inte så mycket som hos er!).

  Och då tycker vi ändå att våren är försenad här... Vi hade en glimt av den för några veckor sen, till och med så att vi var tvungna att sätta upp ett av vädringsgallren på balkongen (som vi har under den varma årstiden, för att vi ska kunna vädra utan att katterna rymmer), för att det blev för varmt i lägenheten annars.

  Sen försvann den lika raskt igen, och kylan kom tillbaka, trots att löpsedlarna med sitt vanliga fåniga och överdrivna språk kring det här med väder lovade "tyskvärme" (när jag kommenterade till Anna att det börjat snöa med "den där tyskvärmen ser vi inte mycket av", så svarade hon "Vi vet iofs inte vad exakt 'tyskvärme' är, den kanske är så här?"..).

  Men nu tycks våren i alla fall vara tillbaka, om den sen är tysk, polsk eller något annat...

  SvaraRadera
 3. Jag har också bestämt att det är vår idag! Vi har just tagit en kvällspromenad, hann precis innan solen gick ner!

  SvaraRadera
 4. Idag har det faktiskt regnat, snöblandat men ändå omisskännligt blött, så drivorna har sjunkit en aning. Men mycket snö har det varit i år och inga blidor fram tills nu så det blir en vårflod som kommer att låta höra om sig. Torneälvens islossningar är alltid spektakulära, folk kommer långväga ifrån när det börjar dra ihop sig, men vår lilla Sangisälv lovar att bli häftig i år den också.

  Tyskvärmen har jag aldri heller hört talas om. Kommer det värme så kommer den från Ryssland här och eftersom tyskvärme är nytt så kan Anna ha helt rätt, tyskvärme kanske är inverterad ryssvärme. I år borde vi få ryssvärme eftersom vi har haft rysk vinter med ständig nordostlig vind. Vind från öster betyder kall vinter och varm vårsommar här i Södra Tornedalen.

  Men än kan vi njuta av sol och snö och skidåkning på isarna några veckor till. Även om ryssvärmen skulle komma, vi vill då inte ha tyskvärme nu. Det har vi haft nog av hela vintern.

  SvaraRadera
 5. Alma: Jag har aldrig haft förmånen att höra/uppleva en sådan islossning, men det låter onekligen som något minnesvärt!

  SvaraRadera