tisdag 15 mars 2011

En kvällssaga

Såhär på kvällskvisten kan det väl passa med en gonattsaga? Tänkte bjuda på en av mina barndoms favoriter, Pablo den modiga lilla pingvinen.

Jag hade en liten fäbless för spännande/kul tekniska saker som barn, så jag fängslades väldigt mycket av uppfinningen badkaret + dusch = motorbåt Och den bärbara vedspisen gick ju inte heller av för hackor, förstås.

Men bortom allt det där, som förvisso är kul, så är det en saga om att våga vara den man är, också om den man är inte är den man "borde" vara, och kanske heller inte är den som alla andra är.

Så varsågoda att avnjuta. Och sov så gott sedan!>

6 kommentarer:

 1. Fin historia som passar mig precis. Just nu är det så kallt i mitt hus och ingen vedspis har jag, inte badkar heller.

  SvaraRadera
 2. Uj, då! Badkar kan jag inte tänka mig att leva utan. Vad ska man göra när man blir dålig om man inte kan sänka ner sig i vatten av valfri temperatur?

  Det var ett riktigt moment 22 när jag återhämtade mig från mina operationer (knä): Att må kasst och ha badförbud, inte bara samtidigt (vilket hade varit illa nog), utan av samma anledning.

  Alltså:Jag vill bada för att jag mår dåligt, men jag får inte bada förrän jag mår bättre (typ).

  Det är i det läget man önskar att man hade opererat armen istället...

  Vedspis äger jag ingen, däremot, men det vore en klar tillgång i köket. För att inte tala om hur bra det hade varit med en bärbar variant den här kalla vintern, förstås...

  SvaraRadera
 3. Ja en bärbar vedspis på ryggen vore skönt!

  Men nej mitt lilla hus vid skogens slut har inget badkar-men dusch. Tänk vilken lyx att få varmt vatten ur väggen! Vi har haft en stor badbalja som räcker för mig men min man får stackarn aldrig bada. Vi drömmer om att åka till något hotell med badkar när vi får råd.

  SvaraRadera
 4. Varmvatten i kranen är verkligen en lyx! Och kallvatten kan vara precis lika lyxigt. Eller, ja, jag vet att det är många som har bara kallvatten i kranen, men jag syftar på möjligheten att kyla ner sig snabbt och effektivt, vid sjukdom eller värmebölja.

  För att inte tala om lyxen i att ha rent vatten, bara sådär, utan ansträngning. I en stuga som vi brukar bo i på sommaren finns både kallt och varmt vatten i kranen, men det är taget från egen brunn, och varken brunnen eller rören är väl i sin krafts dagar längre... Vattnet är i alla fall brunaktigt, och både luktar och smakar dy+rost. Vi brukar koka och filtrera det vi ska ha till dricksvatten. Det är ju ändå fortfarande ett lyxproblem, i och med att det är en självvald och tidsbegränsad situation, men det ger perspektiv på det där med vatten i kranen.

  Hoppas ni kommer iväg till det där hotellet nån gång!

  SvaraRadera
 5. Jo, det där med vatten är en fantastisk lyx. Ibland är jag i Östafrika och om man inte fattar det förr så märker man då vilken lyx rent vatten är, rent vatten som är en förutsättning för allt liv.

  Ja vi jobbar på den där helgen med badkar!

  SvaraRadera