fredag 3 december 2010

Adventskalendern: Lucka 3

Bakom lucka tre i bloggens adventskalender hittar vi en inköpslista/kom-ihåg-lapp, återfunnen i 1222 över havet av Anne Holt.Det står (ifall handstilen är kryptisk...): 
bolognese
mejerivaror (- laktos)


(coop) - bärplockare
bubbelvatten (t. bubbelblåsare batteridriven)


har två pkt bacon
-"- rött vin
-"- kalvbuljong 

Och så är det ritat något i övre högra hörnet, som jag knappt kan tyda själv....

Lappen är minnesanteckningar inför veckan i stugan på Sandhammaren. Min syster tillbringar 3-4 veckor där varje sommar, och vi brukar vara där den sista veckan. Och så brukar vi (eller Anna, för att vara exakt) alltid laga Spagetti Bolognese (sån där äkta, från scratch, som tar minst 5-6 timmar om den ska bli bra). Den översta noteringen syftar alltså på att vi ska komma ihåg att köpa ingredienser till det (medan de sista tre raderna, som börjar med "har" anger vad av bologneseingredienserna som redan finns i stugan, och inte behöver köpas).

Och så är jag laktosintolerant, men förtränger det gärna, därför en rad (som ska läsas: "mejerivaror minus laktos") om att komma ihåg att köpa mjölk, yougurt etc som även jag kan äta/dricka.

Bärplockaren är ett önskemål från min syster, framfört på telefon, för hon hade sett så mycket bär i skogarna där. "coop" står det för att hon kom ihåg att hon sett sådana på just Coop här några veckor tidigare. Och ja, vi lyckades faktiskt hitta en åt henne.

Bubbelvattnet är alltså såpvatten/såplösning, sånt man blåser såpbubblor med. Att det måste förtydligas även på den kortfattade minneslappen har med att göra att det är inhandling just till stugan i Sandhammaren det gäller. Har man varit där förr är risken stor att man tolkar det som mineralvatten. Som vi också köpte med oss, förstås!, alla som varit där tidigare gör det, även om de bara kommer på middag... Stugans brunnsvatten är kanske inte det mest delikata... ;-)

I år hade vi med oss hopfällbara strandstolar, med mugghållare och allt (låt vara att ingen nu känd mugg går ner i hållaren, men man kan lägga godis där...), så strandläsningen var ovanligt bekväm... Vi hade tänkt ta med oss stolarna och böcker till en fin skogsglänta vi hittade förra året också, men det blev aldrig tid till det.

Strand, skog, stuga, gräs, finkornig sand, båtar, badringar, glass, järnhaltigt vatten, kaffe i trädgården, bubbelblås med systerdottern. Och avkopplande läsning. Är bara några av de saker det här oansenliga bokmärket berättar om för mig ;-)


Glad systerdotter på Sandhammarstrand. 
Jo, en del byggande av sandtorn/sandkakor hanns också med förstås...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar