lördag 14 april 2012

En vårpromenad med kameran

Igår kväll, natt, när vi följde vår gäst ut till stora vägen (för att kunna peka ut hur man tar sig till stationen) tittade vi på knopparna på det här trädet och konstaterade att det inte kunde vara många timmar kvar till utslagning. Det var alldeles korrekt det, för i morse, när jag tog min kamerapromenad, såg det alltså ut så här.

bknoppar och blommor på trädgrenar. foto: Reb Dutius


Med nya kameran kan jag zooma ordentligt. Det betyder att jag kan fota djur utan att behöva kliva nära och störa. Det märks. Särskilt när det gäller fåglar.

duva på staket. foto: Reb Dutius


Vitsippan ute i backarna står...

vitsippor. foto: Reb Dutius


Och det gör de här också. Fast jag är inte hundra på vad de heter. Är det scilla?

scilla. foto: Reb Dutius


Trollsjön med (lite av) omgivningarna i skönt soldis...

Trollsjön, Eslöv. foto: Reb Dutius


...där ett stackars bortglömt flöte låg och guppade i strandkanten

flöte i vatten. foto: Reb DutiusOch en katt som var ute och spatserade mötte jag på hemvägen

katt på väg. foto: Reb Dutius


8 kommentarer:

 1. Rätt - kära goa dotter - det heter scilla.
  Såna fick vi på köpet alldeles fullt när vi köpte jord för att ha under två av buskarna på tomten.
  Tur att det var så vi skulle använda den jorden.
  Scilla är vacker - men inte överallt om man tänkt sig något annat.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vad jag gillar dina bilder, speciellt på våren märks hur avlångt landet är och dina bilder ger mig hopp. Här har vi 1.5 meter snö och mer blir det just nu.Vinden blåser rakt från norr för tillfället.

  SvaraRadera
 3. Kaela: Jo, jag tyckte nog de såg ut som de där utanför Universitetsbiblioteket i Lund, som jag vet är scillor, men jag var inte helt säker.

  Spännande saker man kan få med jord... Hoppas vår jord är fröfri, för vi håller på och planterar/sår tomat, rosmarin och basilika på balkongen (och har planterat om ett av citrusträden från er i äkta medelhavsjord minsann... tyvärr var det bara ett av träden som överlevde vintern, vi har ont om soliga platser inomhus den årstiden..., men den överlevande ser ut att frodas nu när solen kommit tillbaka).

  Kramar tillbaka

  SvaraRadera
 4. Alma: Tack! Ja, Sverige är sannerligen avlångt... Nu börjar våren bli vacker härnere, innan har det varit det där trista, döda, utseendet som naturen (och kanske städer också...) har efter att snön försvunnit, men innan något börjat spira och knoppa.

  Hoppas du håller dig varm där i snön! ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja med rätt kläder utomhus och varmt inomhus funkar det! Men nog kan jag sakna lite sol nu-fast i fredags var det jättefint. Två dagar snöstorm är en för mycket.

  SvaraRadera
 6. Vackra promenadbilder! Fastnade extra för det guppande trasiga flötet: Lyssnar just nu mkt på Cohens Old Ideas. Han skaldar (med alliteration!):
  "There's something that I'm watching
  Means a lot to me
  It's a broken banjo bobbing
  On the dark infested sea"

  SvaraRadera
 7. Alma: "Två dagar snöstorm är en för mycket" Skön inställning ;-)

  SvaraRadera
 8. JanB: Jag fastnade också för flötet. Det var därför jag tog bilden! ;-) Ett sånt där föremål som kan berätta en hel historia, känns det som. Eller påminna om Cohentexter... ;-)

  SvaraRadera