lördag 25 februari 2012

Melodifestivalalternativ 25 feb

Fortsätter på den inslagna vägen från förra lördagen och rekommenderar alternativ till melodifestivaltittandet i kväll.

Tvåan erbjuder inte någon musikalisk konkurrens denna lördag, men väl ett drama om mordet på Gustav III (med ett alternativt scenario), författat av August Strindberg. Viss musikrelevans finns dock, inte minst i och med att Bellman är en av rollerna (spelas av Tjadden Hällström).

På övriga kanaler är det deckare som (i mitt tycke) hör till det mest sevärda klockan 20:00 på lördag: På trean ett avsnitt av Bones, på åttan Morden i Midsomer och på nian ett avsnitt av Inspector George Gently.

En rekommendation ur videohyllan får det bli även denna lördag. Och musikrelaterat ska det ju helst vara... Så... OK då, det får bli Annas stora favorit, Sound of Music.

Den behöver väl inte närmare presentation, och den har faktiskt sina poänger, får jag ju medge efter att ha sett den några hundra gånger. En minnesvärd replikväxling mellan Anna och mig rörande den filmen/musikalen utspelades när den precis släppts på DVD. Vi stod i en affär som sålde DVD-filmer, bland annat denna, och Anna tog upp den och frågade:

– Har du sett den här någon gång?

Jag var tvungen att försäkra mig om att hon faktiskt frågade mig om jag sett Sound of Music, den med Julie Andrews i huvudrollen. Och, ja, precis det var det hon frågade. Hon verkade lite oförstående inför mitt oförstående, så att säga, så jag förtydligade:

– Alltså, är du medveten om att vi bodde ihop i ett (1) rum på 18 kvadratmeter under den period då du spelade sönder din VHS-kopia av den?

Annas replikerade snabbt:

– Ja, men jag menar... har du verkligen SETT den?

Minns inte vad jag svarade då, men efter det har jag faktiskt till och med skrivit ett paper* om den (med titeln: Vårt omättliga behov av Sound of Music; eller Hur löser man problemet med Maria?, undertiteln såklart snodd från en av sångerna i musikalen), så nu får jag nog sägas att verkligen ha SETT den... ;-)

------

* Tror inte det är ett paper jag lagt upp under uppsatser och annat självskrivet här, av någon anledning. Får se till att det blir ändring på det.

4 kommentarer:

 1. Undrar om det blir någon TV alls här i huset ikväll.
  Tre av dins små syskonbarn befinner sig här med föräldrar - och det lär ge liv i luckan utan melodifestival!

  kram

  SvaraRadera
 2. Är det de tre minsta då alltså? Ha det så trevligt, och hälsa! ;-) kram

  SvaraRadera
 3. Det är fullt hus här också STOR hund, många katter och fyra barn och man. men de större ser nog på TV medan de små sover och jag rastar hunden. Vi har inte nian annars hade städning och hund fått vänta, jag gillar Gently skamligt mycket.

  SvaraRadera
 4. Gently är bra! Fast här blev det faktiskt lite gammal Agatha Christie på DVD istället... Hoppas ni hade en bra kväll också, allihop!

  SvaraRadera