torsdag 12 januari 2012

Våren är här!

Grusvägen till Ellinge. foto: Reb Dutius
foto från lunchpromenad i tisdags

På tillfälligt besök i alla fall. Det är inte riktigt någon ordning på årstiderna nuförtiden tycker jag. Vi hade sommar till oktober, och nu alltså vår i januari.

Å andra sidan var det verkligen inte mycket till vår 2011. Inte här i alla fall, vi gick mer eller mindre direkt från vinter till högsommar. Kanske är det vi får kompensation för nu? Blir kanske dubbelvår i år? 

Ja, så är det nog. Vi bestämmer det.

4 kommentarer:

 1. Med allt stormande ni haft kan det nog var skönt med en extravår, men enligt bondepraktikan var en så tidig vår riktigt hemsk och förebådade oår.

  SvaraRadera
 2. Jag tror inga normala årstidsregler gäller Skåne... Här råder vanligtvis november i 4-5 månader (med undantag för de två senaste vintrarna), och sedan är det vår i ungefär en eftermiddag (första våren jag bodde här nere, på studentboende, blev jag väckt av en granne en morgon med orden: "Vakna! Vakna" Våren är här! Gå upp nu annars missar du den!". Har insett senare att det inte alls var ett så hysteriskt beteende som det kunde verka...).

  SvaraRadera
 3. Jag undrar var jag var när du såg våren, för inte var jag på samma ställe i alla fall! Jag har fortfarande ständigt november där jag är, känns det som. Idag blåste en dörr upp på jobbet så "dörrstängaren" gick sönder. Måste ha varit en novemberblåst som orsakade det. ;-)
  //Birgit

  SvaraRadera
 4. Det är Eslövsspecial vet du... Fast, OK, igår var det rätt mycket november, även i Eslöv. Åtminstone några timmar på eftermiddagen (såg faktiskt en flaggstång som blåste sönder. Jo, faktiskt. Knoppen blåste av, och flaggan flög iväg...).

  Men idag kan du väl inte klaga på vårsolen i alla fall... Eller är det annat väder i Lund?

  SvaraRadera