onsdag 11 januari 2012

Annika Östberg i QX

Vill gärna tipsa om, och pusha för, intervjun med Annika Östberg i det senaste numret av QX. Den ger intressanta inblickar i så väldigt mycket: Fängelselivet i stort. Och vad fängelselivet gör med kärlekslivet. Och andlighet. Det sista kommenteras med de träffande orden  (fritt återgivet ur minnet):

"Religion is for those who are afraid of going to hell – spirituality is for those who have been there" 

Intervjun med Kajsa Bergqvist i samma nummer har fått stor uppmärksamhet, med rätta, men synd att intervjun med Annika Östberg hamnat lite i skuggan av den. Det har jag härmed försökt åtgärda...

En del av artikeln finns här, men vill man läsa hela får man gå till pdf-en med hela numret

Man blir faktiskt riktigt sugen på att läsa hennes bok, Ögonblick som förändrar livet*. Den var väl i och för sig redan på min "ska komma ihåg för framtiden, och införskaffa/läsa vid tillfälle"-lista, men nu känns den än mer angelägen. Återkommer med recension när jag faktiskt kommit så långt.

Eller, är det någon av er som redan läst den, och har mer att berätta om den redan nu?

Trevlig läsning av artikeln tillönskas er hursomhelst! Och missa inte heller fotona som Elisabeth Ohlson Wallin (ja, hon med Ecce Homo) tagit av Annika Österberg, till artikeln. Gå dit (eller ladda ner) och läs med er!

-----
* Finns på Bokus och Adlibris. Och, förstås, på bibliotek. Är du ändå på bibliotek och botaniserar kan du förresten också plocka på dig Annikas tidigare bok, Sorgfågel. Den är slut på förlag, och svår att köpa.


[Posten uppdaterad klockan 14:35, hade glömt nämna de foton som hör till artikeln]

2 kommentarer:

  1. Mycket träffande citat där! Jag tycker hennes sommarprogram var mycket intressant och fängslande, om uttrycket tillåts här. Har sedan dess varit en beundrare av Annika Östberg.

    SvaraRadera
  2. Jag gillade också hennes sommarprogram! Men hade, skam till sägandes, inte lyssnat på det innan jag såg henne i Sommarpratarna. Laddade ner det efter det.

    SvaraRadera