måndag 26 december 2011

Så här på sluttampen av Jesu födelsedagsfirande...

... kan det vara på sin plats att varna för de som använder både Jesus själv, och firandet av Jesu födelse, för att promota saker som har noll och intet att göra med den Jesus vi möter i evangelierna.

Men vi gör det väl med humor? Både för att slippa att vara arga så här på julen, och för att det att stilla och vänligt, och med humor, påpeka absurditeten i makthavares påståenden är så mycket mer effektivt än alla arga utspel tillsammans.

Det gäller alltså Rick Perry, och hans presidentvalskampanj "Strong".

Här är hans kampanjvideo:>

Och här är det underbara svaret:>

Visst är det väl så? Rakt igenom och ända från början. Jag fäste mig särskilt vid det där "a guy that would do that, probably just washes Brad Pitt's car". Får mig osökt att tänka på det citat av Tomas Andersson Wij som Carl-henric Jaktlund återger i sin blogg:

"De som säger sig vara de mest troende känns ofta som de minst andliga. Jag tror ofta de som talar mest om Gud gör det för att de saknar Gud."

Sug på den ett tag!

Titta sedan gärna även på den här svarsvideon, något skarpare i tonen än ovanstående skämtvideo kanske, men det är en skärpa som både är befogad och blir som allra vassast just där den kärlek och nåd som det talas om riktas även mot Rick Perry själv. Inleds med en omformulering av Rick Perrys inledning: "We're not afraid to admit that we are Christians, but we don't think that being in a pew on Sunday is what makes you one"

Se och lyssna här:>


Tipstack för de två första klippen i detta inlägg till Samuel Varg Thunberg

1 kommentar:

  1. Vika tuffa brudar-och jag håller förstås med dem. Tänk så kloka männsikor det också finns over there.

    SvaraRadera