torsdag 29 september 2011

Sommaren är kort?

Knappast! Inte här, och inte i år, i alla fall. Så här på gränsen till oktober går ännu en vecka med sommartemperaturer mot sitt slut (20 grader är definitivt sommartemperaturer, om än i den uthärdliga delen av skalan), vilket innebär att vi, med kortare avbrott, haft sommar i 6 månader här i år.

Som jag skrev på Twitter i helgen:

"Han som sköter veven i årstidssnurran har nog dött/somnat vid maskinen – kan nån gå och peta på honom"

Lite så är det ju. Men NÄSTA VECKA tror jag att vi i alla fall ska gå över till höst på riktigt. Och inte bara på prov.

4 kommentarer:

 1. Oj vilken tur du har. Här har det regnat i stort sett utan avbrott i 5 veckor.

  SvaraRadera
 2. Regnet kommer nog hit så småningom också, det är det normala vintervädret här i Skåne (även om de senaste två åren bjudit på osedvanligt många månader med snö – långa somrar och långa vintrar är visst det nya svarta...).

  Det är ju lite trist och besvärligt när det regnar oupphörligt, onekligen (en utbytesstudent från Brasilien sa en gång till mig att en av de första sakerna han lärde sig om det svenska klimatet var att man inte kan vänta på att det ska sluta regna innan man går ut, som han var van att göra hemifrån, eftersom "det slutar aldrig"...).

  Men jag skulle gärna vilja ha lite riktig, och varaktig, höst nu. Några smakprov har vi fått, men sen kommer alltid sommaren krypande tillbaka...

  SvaraRadera
 3. Jo i tropikerna kommer allt på en gång. Här kommer allt hela tiden.

  Tänk att varje årstid är så välkommen, vi är så vana vid det. Här är det också helt konstigt varmt. PLusgrader hela natten mot den 1 oktober är definitivt inte normalt. Nu kanske det blir en kyligare dag för redan börjar solen gå upp. Men natten var varm. Brittsommar med andra ord.

  SvaraRadera
 4. Det är märkligt att ha höstljus och sommarvärme på en gång, förvirrande. Vädret ser kallare ut än det är, liksom.

  Men...det är väl övergående det också...får vi hoppas.

  Skulle gärna skicka de där 20 graderna härifrån till dig om jag kunde ;-)

  SvaraRadera