torsdag 15 september 2011

Ett tips! Angående kommentarerna här.

Den här veckan har det varit väldigt svårt att kommentera här, har jag hört från flera olika håll. Och det syns i statistiken också f.ö. (misslyckade kommentarslämningar får en annan "logg" än lyckade).


En läsare, Lottie, som har lyckats kommentera lämnade detta tips: 


"Nu har jag kommit på att det kan vara webbläsaren som krånglar. I vanliga fall använder jag Explorer, som nyligen uppdaterats automatisk till version 9. När jag bloggar både i Wordpress och på Blogger måste jag däremot växla till Mozilla Firefox, då funkar det. Jag använder alltså just nu Firefox.

Jag pratade med support och dom anade att det kunde vara att nya Explorer är för avancerad och att varken Blogger eller Wordpress är uppdaterade för att funka med den."

Kan ju vara värt att pröva om det strular, så jag lämnar det tipset vidare till er. 

8 kommentarer:

 1. Men det är tyvärr inte så enkelt, eftersom jag testade både med IE 8 och Firefox 6 och inget av det fungerade. :-(

  SvaraRadera
 2. Jag har ALLTID problem med B-bloggarna, men aldrig med WordPress, som jag själv bloggar hos. Jag kör Explorer 8.0 och har inga planer på att uppgradera till 9.0 som jag har hört ska vara mindre bra.

  SvaraRadera
 3. Birgit: Tråkigt! Men kanhända att det löser problemet för nån. Jag famlar liksom i blindo här, eftersom jag själv aldrig råkar ut för det där strulet, det gör det lite svårt för mig att testa lösningar...

  Men det ser i alla fall ut som att det blivit bättre igen. Alltid något.

  SvaraRadera
 4. tofflan: Jag har aldrig problem på blogspot, men har i vissa fall haft problem på wordpressbloggar (inte på din blogg, men när jag försökt kommentera som "gäst" på bloggar som är wordpressbloggar men har egen domän har det inte funkat), de gångerna löste det sig dock med ett byte av webläsare. Du skulle ju kunna testa med Firefox (eller Chrome, eller vad du vill), bara för att se om det blir bättre. Tydligen löste det ju i alla fall problemet för Lottie.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Nope, jag byter inte webläsare så länge jag har en som bara krånglar på B-bloggarna!

  SvaraRadera
 6. Jag använder som sagt Explorer och Firefox parallellt, man behöver inte sluta använda den ena för att få den andra, växlar bara när det behövs. Explorer 9 känns snabbare och det är ofta skönt. Firefox är jätteseg hos mig så jag fick sluta med den.

  Safari ska ju vara det absolut bästa men har ingen aning om hur det funkar att använda den i en PC.

  Lyckat till alla. Hoppas du får många kommentarer Reb. :)

  SvaraRadera
 7. Sant, man behöver inte byta. Man kan ha flera, och växla emellan beroende på vad man ska göra. Faktum är att vill man kunna göra/använda allt på nätet så är det så man får göra, i en ideal datorvärld skulle det väl inte behövas, men där är vi inte ännu... ;-)

  Det ska ju gå att använda Safari på en PC, men jag har heller aldrig gjort det, så jag vet inte hur det faktiskt fungerar (det är ju inte alltid sånt som ska fungera på båda/alla plattformar faktiskt fungerar lika bra på båda/alla....). Den finns i alla fall här om du skulle vilja prova: http://www.apple.com/safari/

  SvaraRadera
 8. Och jag hoppas förstås också på många kommentarer, glömde jag att säga... ;-)

  SvaraRadera