söndag 8 maj 2011

Långpromenad

Grusväg, kantad av kastanjeträd på ena sidan, genom öppet landskap. foto: Reb Dutius

Vi tog en riktig långpromenad i det skånska slättlandskapet igår (var ute i ca. tre timmar). En kortversion av de där "Walkabouts" som Mike i Crocodile Dundee gör, skojade vi.

Vi hittade bland annat ett slott vi aldrig hört talas om fast det låg på gångavstånd från oss (eller, nja..., gångavstånd och gångavstånd, det kanske man inte skulle kalla det vanligtvis... men gångavstånd om man gör en riktig walkabout-långpromenad i alla fall...). Och ett litet skogsområde (runt slottet), som var helt överdrivet grönt och löjligt vackert (se bild nedan, även om den kanske inte gör det helt rättvisa).

Vi passerade även ett betydligt mindre vackert reningsverk i grå betong (ingen bild på det...), och träffade en fasan som var väldigt ointresserad av oss (stannade inte för att låta sig fotograferas, så ingen bild där heller).

Den vägen tar vi nog fler gånger. Även om Anna nog får ta käppen (också känd som fuskpinne) nästa gång, för helt lätt blir det inte undvika att snubbla på så ojämna vägar när fötterna gör lite som de vill.

Skogsdunge där solen tränger ner genom träden foto: Reb Dutius

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig vänlig grönska! Här är våren grå, brun, ockra och lila nu när knopparna börjar svälla. Vilket härligt avlångt land vi har!

  SvaraRadera
 2. Så härligt det ser ut! :D Duktiga har ni varit som var ute så länge!

  SvaraRadera
 3. Alma: Ja, det var verkligen helt överdrivet grönt! Här är det nog mer grön våren är (och vit + rosa, med de blommande fruktträden).

  SvaraRadera
 4. tofflan: Mycket härligt! Och mycket duktiga kände vi oss sen också... fast trötta... Vår granne, som varit hurtig och klarat av Lundaloppet samma dag, kom och var trött tillsammans med oss en stund på kvällen.

  SvaraRadera