söndag 1 maj 2011

I väntan på eld

Solnedgång över Trollsjön, Eslöv. foto: Reb Dutius
Ingen eld än, bara solnedgång. Det ännu ej tända bålet
skymtar till höger i bild. 


Vi tittade på valborsmässoelden på Trollsjön igår. Ja, just *på* Trollsjön faktiskt, enligt traditionen här byggs ett bål ute på Trollsjön som tänds av scouter som paddlar ut till bålet i kanot, med facklor. Mycket effektfullt! Dessvärre hann batterierna i min kamera ta slut under väntan på skymning och eld. Jag kunde "lura" den att ta ett foto i alla fall genom att ta ut de tömda batterierna och sätta tillbaks dem direkt igen.

Gör man så har man några sekunder tillgodo innan kameran inser att det är samma gamla tomma batterier den fått... Så man hinner slänga iväg ett "snapshot", men man hinner däremot (dessvärre, för motivet hade ju varit värt det) inte ägna sig åt så värst mycket finlir, inställningar, zooming och val av vinkel och sånt.

Det tycks ha gått troll i fotograferandet av elden på Trollsjön för oss, förra året hade vi ingen kamera med oss utan fick nöja oss med att fota med iFånen. Upplösningen blir ju långt ifrån den bästa på de bilderna, så i år tänkte vi ta ordentliga bilder med en riktig kamera. Och så går kamerabatterierna och dör bara sekunden innan eldtändningen...

Valborgsmässobål på Trollsjön, Eslöv. foto: Reb Dutius
Så tändes då elden ute på vattnet, och innan
kamerabatterierna slutgiltigt gav upp andan,
hann jag i alla fall knäppa den här bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar