måndag 14 mars 2011

Love wins

Den omdebatterade pastorn Rob Bell kommer i dagarna ut med boken "Love wins". En bok som blivit föremål för en oerhörd mängd hätska anklagelser innan den ens lämnat tryckpressarna. Tragiskt nog.

Jag har inte läst den, och tänker därför inte uttala mig om den. Men poängen är att de som tvärsäkert deklarerar att den är fel, vilseledande och hädisk, inte heller har läst den. Det är det tragiska.

Deras tankevärld är så stängd och färdig att de inte anser sig ens behöva ta ställning till det de avfärdar. Finns det minsta indikation på att vad det vara månde skulle innebära att se något ur en annan synvinkel än den de blivit upplärda med, KAN de helt enkelt inte ens överväga det. Det måste bara avfärdas.

Jag låter Bell själv presentera boken här:>
Och som bonus får ni ett par andra klipp med honom, först ett ur "Rich". Vad är egentligen rikedom? Och hur oöverstigligt skulle det egentligen vara att utrota svälten och vattenbristen i världen?>

Ni får också ett klipp som ifrågasätter själva definitionen av andlighet, "spirituality", baserat på de bibliska skrifterna:>

3 kommentarer:

 1. En klok man, och du är en klok kvinna, kära Reb! Tack för uppmuntran som jag behövde och fick här.

  SvaraRadera
 2. Varsågod!

  Han är inte dum. Fast jag får erkänna att jag inte har läst en enda av hans böcker. Men det är ett par-tre av dem som jag gärna vill läsa vid tillfälle i alla fall, den här inkluderad. Och han har ju absolut, om inte annat, talets gåva.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har läst boken, det finns inte mycket nytt i den, bara klassisk universalism

  SvaraRadera