fredag 25 mars 2011

Kommer ni ihåg trollkarlspaniken?

###

Kommer ni ihåg kyrkorna i Tjörn som ställde in en konsert på grund av att somliga fått panik över att en trollkarl skulle vara med bland de som uppträdde (min respons på det här)?

Nu har i alla fall samma trollkarl tackat nej till att vara med i "Fenomen" på Kanal 5 (en slags "Idol" fast för trollkarlar). Inte mindre än tre gånger har han blivit tillfrågad och tackat nej.

I intervjun i Dagen tas främst hans kritik mot Uri Geller upp. Och varför skulle någon vara intresserad av att vinna ära och berömmelse på att förknippas med någon man inte respekterar och är starkt kritisk emot? Bara den som är väldigt desperat, eller vill bli känd bara för att vara känd, skulle överväga det. Vill jag i alla fall hoppas. Men tyvärr finns det väl tillräckligt många av den sorten.

Tur då att Samuel Varg Thunberg finns!

På sin blogg tar Samuel också upp problemet med förnedrings-TV som sådan, och reser även frågetecken kring kompetensen i programmet Fenomen.

Mycket vettiga tankar det också, gå gärna in och läs.

Kritiken mot Uri Geller, och hans anspråk på att ha verkliga magiska krafter, delas av mentalisten och skeptikern Per Johan Råsmark, som Dagens Nyheter pratat med.

3 kommentarer:

 1. Det intressanta med Råsmark är att han också är kristen men väljer att ställa upp i stället. Han är också väldigt skeptisk till om Uri verkligen har några paranormala krafter men tänker att hans medverkan kan vara något positivt då han han replikera allt vad Uri gör men är helt ärlig med att det han gör är bara tricks.

  SvaraRadera
 2. Huvudsaken är ju att det är genomtänkt!

  Förresten, helt orelaterat (nästan), jag tror jag har lösningen på ditt twingly-problem: Pinga via http://bloggping.com/ istället för direkt via twingly. Det skickas bland annat till twingly, och registreras då mycket snabbare än om man går till twingly ping (underligt nog!). Jag upptäckte det iom att jag pingade det här inlägget.

  SvaraRadera
 3. Läste också det där om Samuel Varg Thunberg-RESPECT!

  SvaraRadera