fredag 4 februari 2011

Drömrubrik

Ser att tweepen (=twitterkompisen) @elsander fått en drömrubrik i Dagen.

"Borlängepastor predikar så det ryker"

Är väl drömmen för alla predikanter? Nåja, kanske inte så bokstavligt som i det här fallet förstås. Och om rykandet mest består av svavelos är det väl heller inte så tilltalande omdöme...

Nu har jag aldrig hört @elsander predika live, men däremot i kortare inför-predikan-klipp han lagt ut på sin blogg och på youtube. Vill dessutom dra mig till minnes ett bambuserklipp (eller dylikt) från en gudstjänst- Och baserat på det skulle jag nog säga att det inte bara är en drömrubrik, utan också tämligen sann (i den mer smickrande betydelsen då alltså).

Dessutom har han en hel del vettigt att säga OM predikan också. Gå in och läs/titta/lyssna vetja!

Och titta på helgmålsringningen den 5 mars!

PS. Ett stort antal av Dagens läsare har klickat att artikelns innehåll gör dem arga. Måste vara avundsjuka predikantkollegor...

8 kommentarer:

 1. En Kristi förklarings dag råkade en präst i Kiruna kyrka att tippa en ljusstake på altaret vars linneduk tog eld. Nyss hade förklaringsdagspsalmen med raderna "Makt över vågor, altaret i lågor" sjungits. Lite lustigt blev det eftersom eldens släcktes snabbt med blomvattnet.

  Tack för tipset om Elsander. Jag har stött på honom på You tube. Såg dessa filmer på Jaktlunds blogg lite i Elsander-stil fast tekniskt mer drivan.

  Gillar det konstnärliga och intellektuella med filmerna. man får tänka själv. Dessutom är de vackra. http://www.dagen.se/blogg/jaktlund#7896

  SvaraRadera
 2. Hej. Tack för din kommentar på min blogg. Alltid kul med lite nya "ansikten"". Brukar inte predikan vara lite tråkiga annars, så det kan ju vara spännande med lite rök...? Fast inte svavelos dock.

  SvaraRadera
 3. Ps. Lite nyfiken på hur du hittade min blogg och tack för den fina komplimangen! Synd att det är så krångligt att lämna kommentarer bara på din blogg./cathrin

  SvaraRadera
 4. Alma-Lena: Jo, ibland blir det ju lite väl bokstavligt helt enkelt..

  Filmerna som Jaktlund visar på sin blogg är lite i samma stil som Rob Bell filmer som jag sett tidigare (tror det var på Elsanders blogg jag såg dem faktiskt). Kanske inte så konstigt om det är samma produktionsbolag som tagit fram dem, men i alla fall... Gillar dem också.

  SvaraRadera
 5. Cathrin: Mer actionbetonad blir ju predikan onekligen med rök till. Fast lite svårare att lyssna till kanske...

  Jag hittade till dig via Gunillas blogg (http://www.smulan-67.blogspot.com/ ), som jag i sin tur hittade via Tofflans (http://tofflan.wordpress.com/ ). Det är ju så det ofta blir med bloggar, tycker jag, den ena leder till den andra och så vidare. Lite som böcker, förresten.

  SvaraRadera
 6. Cathrin: Glömde kommentera det där med kommenteringen... Att man ska logga in för att kommentera (fast behöver man verkligen det om man väljer att kommentera som anonym? Jag själv är ju liksom automatiskt inloggad, så jag ser inte hur det blir med andra alternativ), det kan ju ha både fördelar och nackdelar. Och en nackdel är onekligen att det blir krångligt. Men en fördel är att det besparar en endel spamkommentarer...

  Blogspot ger inte jättemånga valmöjligheter för kommentering, men jag valde den här varianten för att den gav både hyfsat spamskydd och möjligheten att kommentera som anonym (för det tycker jag att man ska kunna).

  SvaraRadera
 7. Jo, det är lättare att vara anonym om man vill lämna kommentar, men jag vill ju gärna lämna min adress - det sprider ju ringar på vattnet som du själv nämner här. Kul att du är bibliotekarie, det är nämligen jag med, även om jag inte arbetar med det.

  SvaraRadera
 8. Aha! "Vi finns överallt" (sa man i gayrörelsens barndom om homosexuella, men gäller väl bibliotekarier också...) ;-)

  SvaraRadera