måndag 30 augusti 2010

Save the coffee boy...Har roat mig med att göra lite "fan art" (eller nåt) à la Torchwood. Såg nämligen att det finns en organiserad kampanj för att skriva tillbaka Ianto (som dog i Captain Jacks armar i slutet av säsong 3) i serien. Kampanjen kallas omväxlande "Save Ianto Jones" och "Save the coffee boy – save the world". Bland annat har man skickat kaffe till BBC (med text som "Save coffee boy — bring Ianto back", och sånt), förutom att trycka upp t-shirtar och flygblad etc. Finns tydligen även en "shrine" i Cardiff (där Torchwood utspelar sig, och där Ianto dog), till minne av Ianto Jones.
Och sånt hysteriskt (nördigt) engagemang för något som är ren fiktion är ju alltid kul, därför gjorde jag en liten "kampanjposter" själv, med lite klippa och klistra i Filemaker.
Inte för att jag tror att Torchwood blir meningslöst utan Ianto – kan bli bra, kan bli sämre, men det handlar inte så mycket om Ianto tror jag, i så fall mer att man har ändrat hela gruppdynamiken genom att ta bort även Owen och Tosh.
Men...det är ju så kul med nörderi. Så här, alltså, min kampanjposter för "Save the coffee boy". Gjorde den ursprungligen på andra ledden (alltså liggande) i mitt tycke snyggare, men det fungerade inte här på bloggen (börjar faktiskt bli lite less på att högerkanten på ALLT grafiskt huggs av här på blogger... men men vad gör man). Klicka på den för att se en större version.


Obs. Jag har inte copyright på någon av bilderna. Detta är gjort enbart på kul. Mer Janto (som är hardcorefansens sätt att skriva Jack + Ianto) kan ses i nedanstående video. Den innehåller enbart klipp från säsong 3 av Torchwood (och spoilervarning för den, förresten, videon avslöjar eller hintar om de flesta stora chockeffekterna i den säsongen), och är gjord till låten "Monster". En vacker och skickligt gjord fanvideo i mitt tycke.  >För den som hellre vill se en Janto-video baserad på säsong 1 och 2 så finns en fin en här: 2 kommentarer:

  1. Verkligen häftigt dotra min!
    Kramar/Mammie

    SvaraRadera
  2. Tack! kramar / Reb

    PS. Om du undrar varför posten ser så konstig ut nu så är det för att när jag äntligen lyckades få ordning på youtubeklippet (så att den visade hela), så började den dubblera och trippla alla avstånd mellan rader/stycken. Och då fick det vara nog med pill tyckte jag...

    SvaraRadera