torsdag 24 juni 2010

Varning utfärdas...

...för Sparbanken Syd. Har du planerat att bli kund där – avstå! Är du kund där – se dig om efter alternativ!

Idag – DAGEN FÖRE MIDSOMMARHELGEN NOTA BENE – slutade alla deras elektroniska system att fungera: Inget kontantuttag! Ingen kortbetalning! Ingen räkningsbetalning via internetbanken! De kunde, generöst, erbjuda sig att "låna ut" pengar om vi kom till bankkontoret 10 mil härifrån personligen (ta ut kontanter personligen i banken fungerar inte heller).

En helg för bara ett par månader sedan hände samma sak, och vi fick dels bli skyldiga en restaurant pengar, när vårt visa-kort inte fungerade, och sedan dessutom låna pengar av en granne för att alls kunna handla den helgen. Och, jo felet kvarstod hela helgen, för ingen tror väl att de lyfte ett finger för att rätta till det innan det var vardag igen. Efteråt: Inte så mycket som en ursäkt ens en gång. Ett allmänt meddelande på deras websida där de beklagade det inträffade och skyllde på sin internetleverantör bara (en ursäkt de för övrigt ivrigt återanvände över telefon idag).

Att det hände en gång var illa nog, en upprepning är oförlåtlig. Vi har bestämt oss. Vi byter till en bank som inte tvingar oss att ha kontantlager hemma. Gör det ni också!

Visst jag vet att Sparbanken Syd har problem även för övrigt, men kunderna MÅSTE kunna lita på att så basala saker som betalning, uttag och räkningar fungerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar