onsdag 21 april 2010

Kierkegaard och telefonsvarare

"Att råka ut för ett åskoväder kan vara obehagligt för en nogräknad man, men att finna sig själv i filosofiskt samtal med ett paraply, det kan nästan göra en galen" (Kierkegaard).

Detta citat (fritt återgivet ur minnet) hade vi tre som delade telefon på studentboendet som telefonsvararmeddelande. Så småningom kompletterades det med "Bomelibom, jorden är rund" av samma tänkare. Samt, från inspelning, "Troll äter inte grisar, för troll är vegetarianer, de äter bara sånt de kan baka själv" (var det bröderna Lagerståhl?), och så avslutat med, också från inspelning, Janis Joplin som säger "That's all folks" och skrattar hest.

Det ni, det är ett telefonsvararmeddelande det! Roligare än "Vi kan inte ta ditt samtal just nu, vänligen lämna ett meddelande efter pipet, så ringer vi upp så snart vi kan". Lite mer förvirrande också, onekligen. Men sällan har så många uppringare lämnat meddelande som då... Kan i och för sig också bero på att folk numera räknar med att man har sett deras nummer och därför inte känner att de behöver lämna meddelande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar