fredag 30 april 2010

Cat(s) in heat

Det blir mycket katt här på bloggen nu. Mest för att det är mycket katt hos oss just nu. Bägge katterna har börjat löpa ordentligt, och natten till igår flippade de ur helt med det där med urinmärkningen. De kissar på allt!

Nu har vi sanerat lägenheten, samt stängt dem ute från sovrum, arbetsrum och vardagsrum. Nöjda är de inte, men i resten av lägenheten är det i alla fall mindre katastrofer de kan åstadkomma (inga mjuka möbler, t.ex.), och det ska förmodligen inte vara så långvarigt. De har tid för kastrering på måndag morgon, och med lite tur kan de rent av sluta löpa innan dess.

Men, för all del, de kunde ställa till med olyckor som små också. Se bara bilden nedan som vittnar om deras något våldsamma litteraturintresse...2 kommentarer:

 1. Gick det bra med kastreringen?
  Man ska helst vänta tills de slutat löpa innan?
  Vi har en fertil hona, som vi funderat på om vi ska ge p-piller eller kastrera, men hon förefaller ha väldigt lite problem med att löpa, ropar inte eller markerar, bara gosar extra mycket och försöker förföra vår kastrerade kille!

  Nästa hona ska få vara fertil och bli starten på lite avel, så när hon blir löpmogen märks det antagligen om den första honan får problem av det! :)

  Mår de bra?

  SvaraRadera
 2. Det gick jättebra! (jag har skrivit mer om det här: http://libreb.blogspot.com/2010/05/dagen-k-som-i-kastrering.html och lite om när de skulle få vaccinationsspruta nummer två här: http://libreb.blogspot.com/2010/06/whats-in-name-vantrum-och-bibliotekskul.html ).

  Det är ju mest för deras egen skull man kastrerar dem, tycker jag i alla fall, så om hon inte mår dåligt av löpandet (och inte ogillar p-pillren alltför mycket) så kan det väl vara ok vilket som.

  Lycka till med aveln!

  SvaraRadera